Spanias Historie

Spania er det kulturelle sentret i Europa, og er den tredje mest populære turistdestinasjonen i hele verden, dessuten er det hjemstedet for en evigvoksende miks av mennesker fra hele kloden, som har valgt å forlate sitt eget hjemland, og bosette seg i det nye, varme og praktfulle Spania.


De som velger å besøke Spania, eller til og med kanskje flytte hit, har nok til felles at de har oppdaget landets sjarm og skjønnhet. Antakelig har de også fått oppleve menneskene som bor her, deres gjestfrihet og livsglede.

Spanias fastland ligger sørvest i Europa, og det utgjør omtrent 80% av Pyrenéhalvøya, som ved siden av Spania også omfatter Portugal, Andorra og Gibraltar. Landene som utgjør Pyrenéhalvøya har et deilig middelhavsklima med varme somre. I Spania kan kanskje vinteren oppleves som kald i innlandet, men for mange turister vil Spanias vinter absolutt være en deilig forandring. Iallfall i forhold til hva beboere fra den nordlige halvkulen er vant til. Spesielt langs kysten, og på de øyer som hører til kongedømme Spania, vil vinterklimaet alltid fremstå med et ganske så mildt preg over seg.

Ved siden av Spanias fastland har også øygruppen Balearene stor pågang av turister hele året. Balearene hører til Spania, og ligger i Middelhavet utenfor østkysten av landet. I tillegg til en del mindre øyer er de fire største øyene på Balearene - Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera. Den andre store øygruppen som hører til Spania er Kanariøyene. Kanariøyene ligger i Atlanterhavet, utenfor Afrikas nordvestlige kyst, og befinner seg ca 1500 km fra Spanias fastland. Kanariøyene består av syv ganske store øyer; Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura og El Hierro, i tillegg til flere mindre øyer. Kanariøyene er en selvstendig enhet og består av to provinser, Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife. Alle disse syv øyene styres av et ting som kalles cabildo insular.

Ved siden av disse to øygruppene består Spania også av to byer som ligger i Nord Afrika. Disse byene heter Ceuta og Melilla

Før i tiden var Spania den mektigste nasjonen i Europa, og det var koloniseringen av Amerika, som begynte med Christopher Columbus i 1492, som var grunnen til den ganske så store økonomiske veksten av landet. Etter at koloniene begynte sin erklæring som uavhengige i løpet av 1800 tallet gav dette det Spanske imperiet en nedgang. Og i ettertid har Spania lidd en rekke kriger, opprør og konflikter som resulterte i en kraftig nedgang når det gjaldt landets økonomi, status og posisjon.

Heldigvis for oss reiselystne har Spania igjen vunnet tilbake sin økonomiske styrke. Grunnen til dette var industrien, men også turismen som forsiktig begynte å blomstre opp i begynnelsen av 1960 og 1970 tallet.

I dag står Spania frem som et økonomisk og politisk stabilt land, og er inndelt i 17 regioner. Hver region byr på sin helt egne kultur, og inneholder godbiter på hver sin forskjellige måte.

For alle turister er det nok Spanias herlige klima, koselige mennesker og solfylte dager som lokker mest. Men om du vil er det ikke bare strender og soling som kan stå på gjøremålslisten når en besøker Spania i ferien. Du kan stå på ski i Spania, du kan dykke, snorkle og surfe i Spania. Er du glad i de litt større utfordringene kan du klatre i Spania eller oppleve tyrefekting. Er du interessert i den spanske kulturen vil du glede deg over flamencoen, og for all del ikke glem å spis Tapas når du på kvelden drar på en av de koselige restaurantene for å ta et glass vin sammen med gode venner. Hvilken enn opplevelse du er ute etter, Spania tilbyr deg alt.

God tur!

Om forfatteren


Roger Gustavsen driver flere internettsider, blant annet WebArtikler.com. Artikkelen du akkurat har lest er en av artiklene du finner her. Og ønsker du å legge ut en tilsvarende artikkel om noe du er opptatt av, det være seg land, vann, eller kanskje du har en hobby du vil skrive om, så ønskes du velkommen til WebArtikler.com, hvor du kan legge den ut til glede for mange lesere og webeiere. Å legge ut artikler basert på din egen nettside, er den beste søkemotoroptimaliseringen du får!




Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar