Ferie på Gran Canaria

Skal du på ferie til Gran Canaria? Les videre for å se hva som er de 5 beste attraksjonene på øya!


Gran Canaria tilbyr et bredt utvalg av landskap fra frodige skoger og høye fjelltopper til enorme sanddyner og vulkanske krater. Den behagelige vårtemperaturen (rundt 22 grader i april) trekker familier til denne øya med livlige strender og en rekke attraksjoner.

leiebil Gran CanariaOg det er sikkert nok av strender å nyte, fra de mektige sanddynene i Maspalomas og de mørkere (og roligere) strendene i San Agustin, til de livlige sandstrendene i Playa del Inglés. Spesielt egnet for familier med yngre barn er Playa de los Amadores som ligger midt mellom Puerto Rico og Puerto Morgan.

Her er Gran Canarias topp 5:

1. Maspalomas
Maspalomas tilbyr 17 km med enorme sanddyner og brede sandstrender. Sanddynene er fredet, og er kun tilgjengelige til fots eller med kamel. Her finner man sjeldne planter, så vel som små øgler og kaniner. I nærheten er Faro de Maspalomas - et prektigt fyrtårn som ble bygd i 1886 for å veilede skip rundt kysten.

2. Jardin Botánico
Jardin Botánico i den nordøstre delen, er en fascinerende ekskursjon, og ligger langs den bratte bakken av en kløft (Barranco de Guiniguada). Hagene oppstod i 1952 og er dedikert til planter som kun finnes i denne delen av verden; Kanariøyene, Azorerne og Madeira. De dekker over 27 hektar, og er en av de største bevarte hager i Spania.

3. Pozo de las Nieves
Pozo de las Nieves i sentrum av øya er det høyeste punktet på Gran Canaria. Det kan ofte være tåkete på toppen, men på en klar dag vil kan besøkende nyte en spektakulær utsikt. Følg hovedveien mot landsbyen Tejeda for mer landskap. Du vil også passere et av øyas mest berømte landemerker, imponerende Roque Nublo - en høy monolitt av vulkansk opprinnelse, som tårner over landskapet.

4. Agüimes
Byen Agüimes øst på øya har blitt en populær utflukt i nyere tid på grunn av forsiktig renovering av den gamle byen. Besøkende kan tilbringe en hyggelig morgen vandrende i de trange gatene mellom lokale skulpturer og statuer. Området er også kjent for sine unike grottehus, noen er faktisk okkupert den dag i dag.

5. Arucas
Byen Arucas ligger på nordsiden av øya og har mange bygninger av historisk interesse, kanskje spesielt San Juan Bautista kirken. Denne praktfulle kirken har det høyeste kirketårnet på øya, og det tok nesten 70 år å fullføre det. Byen er også kjent for sin rom-fabrikk og det er et lite museum der du kan lære om bransjens historie og produksjonsprosessen.



Om forfatteren


Se mest mulig av øya med å bestille en leiebil Gran Canaria. Her kan du også bestille din leiebil Spania og leiebil Malaga. Bestill online eller ring oss gratis!


Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar