Opplev Mallorca med leiebil

De siste årene har det vært mer konkurranse om turistene, noe også Mallorca har merket. Men nå ser det igjen ut til Mallorca har blitt et populært reisemål for mange skandinaver.

Siden 1950-tallet har Mallorca vært et populært feriemål for skandinaviske turister. Men de siste årene har vært litt vanskeligere for Mallorca, da mange skandinaver har vært lei av den store tilstrømmingen av turister, og har derfor valgt å reise til andre destinasjoner som for eksempel Thailand. Nå ser det ut til å snu, og Mallorca har igjen blitt et attraktivt feriemål for mange skandinaver. Og noe av det absolutt beste man kan gjøre når man besøker Mallorca er å henvende seg til nærmeste bilutleie og begi seg ut og nyte alle Mallorcas perler på egenhånd. Her er noen tips som er verdt å besøke:

Deía
Deìa er en nydelig liten fjellandsby som ligger på Mallorcas vestkyst, ca en halv times kjøring fra Palma. Befolkningen består av rundt 650 personer, og de aller fleste er kunstnere og musikere. Her kan man føle og oppleve den lille idylliske fjellandsbyens atmosfære i rolige omgivelser. Prisene er forholdsvis høye, men den gode stemningen og livsstil gjør Deìa til et naturlig valg for din biltur.

Valldemossa
Den lille perlen Valldemossa ligger også i fjellene. Byen er mest kjent for å være en inspirasjon for komponisten Frédéric Chopin. Chopin var syk under sitt opphold i Valldemossa og brukte sin tid der på grunn av den friske luften som fremdeles merkes i dag. Klosteret Valldemossa og museet om Copin tiltrekker vært år millioner av turister. Men det er ikke det eneste som lokker folk til Valldemossa. De mange keramikktavler som er murt inn i veggene på nesten hvert eneste hus gjør at man føler byens historie og idyll når man spaserer i gatene.

Palma
Palma er hovedstaden i regionen Balearerne. Tross tusenvis av turister hvert år er ikke Palmasom andre charterdestinasjoner. Palma er en sjarmerende by som er spennende å utforske. Området rundt den flotte katedralen La Seu utgjør den eldre delen av Palma. Når man skal utforske Palma er det en god idè å starte ved katedralen. Byen har bevart sin fantastiske atmosfære og stil, samtidig ligger stranden når og man kan kjenne storbypulsen.

Es Trenc
Er du på utkikk etter flotte strender er Es Trenc et godt alternativ. Området er en del av et naturreservat, og hittil har få turister funnet fram til denne perlen. Det finnes kun et par restauranter langs med stranden, derfor kan det være lurt å fylle opp piknikkurven og sette seg et sted i skyggen. Es Trenc er virkelig en liten oase, og badevannet er i verdensklasse.

Porto Cristo
Porto Cristo er en liten by på Mallorcas østkyst. På dagen fylles byen av busser lastet med turister som kommer for å se Dragegrottene, en av Mallorcas mest populære turistattraksjoner. Om kvelden er det mer rolig, da de fleste turister drar til nærliggende steder der det er et rikere natteliv. Hvis du ønsker fred og ro anbefales det å bli i Porto Criso, og tilbringe kvelden på en av de hyggelige restaurantene.

Om forfatteren


Mallorcaguiden



Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar